COEDUCACIÓ


Com ja sabeu, aquest diumenge es celebra el dia Internacional de la dona treballadora. Per aquest motiu, alguns grups de l’escola han estat treballant aquesta setmana sobre aquest tema. 

Per començar, des de dimarts dia 3 de març hem començat i acabat el dia amb la cançó “Ya no” del grup Ender a l’edifici de primària. 

A infantil sóna la cançó “Depende de los 2”, que també és molt aferradissa i els agrada molt als petits!

Des de fa setmanes, voluntàriament, els nins de 6è han estat analitzant diferents cançons per detectar frases poc apropiades, que, moltes vegades sense saber, cantam i cantam una i una altra vegada. Cançons com “Tusa”, “Inocente”, “Callaita”, “China”, “Si tu novio te deja”… que deixen la dona en un lloc poc respectuós. També han treballat cançons que treballen l’efecte contrari com “No significa NO”.

També els alumnes de 6è al taller de castellà setmanal, han analitzat cançons que valoren la dona positivament i amb igualtat de gènere. Aqui us deixam alguns exemples: Mujer contra mujer, No controles, A quién le importa o Ella. 

També els alumnes de 4tA han fet un mural amb les seves reflexions i fins i tot s’han penjat el lema «We can do it» i han treballat el seu origen.

Després del pati, ens hem juntat tots els alumnes al pati i els hem regalat una polsera lila en senyal de lluita i respecte cap a la igualtat entre els homes i les dones.

Al CEIP SON RULLAN volem celebrar el dia Internacional de la dona treballadora i animar a totes les nines, al·lotes i dones a abandonar els tabús i estereotips que fomenten la desigualtat.

 La cultura és un vehicle per transmetre valors. 

17 desembre:

Amb les dates que s’acosten començam a pensar amb il·lusió en vacances, en temps lliure, en xocolata desfeta, en llumets de Nadal i en regals. Però aquestes festes no volem que cap nin obri cap regal estereotipat… És difícil no caure en l’error en els temps que corren però hem d’ensenyar als nins a ésser nins i a jugar amb juguetes de nins…. Ensenyar-lis que no hi ha juguetes per nins com a cotxes, dinosauris, circuits, pilotes… i juguetes per nines com nadons, cuinetes, perruqueries i demés… No hi ha juguetes per nins i per nines, hi ha juguetes, aixi de simple.

Conceptes com aquest són el que ensenyam a la nostra escola dia a dia… els nins són el futur del nostre món, i si volem un futur amb un món millor… ens hem de centrar amb ells.

Les juguetes han parlat… voleu veure «La revolució de les juguetes»?


25-N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Conviure. Junts. Amb respecte. Amb igualtat. Tots tenim dret a ésser nosaltres mateixos, a vestir com ens agrada, a ésser tractats de la mateixa manera, independentment de si hem nascut nins o nines. No es no.

Al CEIP SON RULLAN  donam molta importància a la coeducació. Volem educar i ensenyar nins i nines  per a què creixin en el respecte i en la igualtat. Aquest diumenge 25 de novembre es «celebra» el dia internacional contra la violència de gènere. No volem homes que maltractin a dones, ni dones que maltractin a homes. Tots som iguals. Per tot això, durant tota aquesta setmana hem estat fent activitats de consciència en els nins i nines perquè volem que creixin amb aquests valors. Avui, tots els mestres ens hem posat un llaç de color lila per reivindicar aquesta idea, i tots junts hem fet una petita festa el temps del pati per reivindicar tot això… un mural amb molts de colors i molts de missatges que deixen clar com pensen els nostres nins i nines… Els voleu veure?

 

Hem cantat i ballat diferents cançons que recolçen aquesta idea… Ens encanta cantar i ballar a la nostra escola!

Finalment, hem fet un gran cercle a l’escola i hem cantat i ballat tots junts:

«MAI S’ENTRA, AMB VIOLÈNCIA, DINS EL COR DE LES PERSONES…»

 
 

Enguany el CEIP Son Rullan ens hem adherit ala setmana feminista per a millorar en igualtat.

 
 

«A totes aquelles dones que sofreixen, que intenten ser iguals, que lluiten, que intenten que la balança de la igualtat continuï recte han de saber que són importants. Per això, us donam les gràcies. Moltes gràcies per la vostra valentia». Classe de 5è B

 
 

Aquestes paraules dolces cap a les dones són només una mostra de tot el que es va dir ahir, dia 7 de març a la diada que vam celebrar pel dia de la dona. Cada classe va escriure un text per a dedicar a les dones, les persones més importants de les seves vides.

 
 

Us deixem una sèrie de fotografies:

 
 
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es unnamed-1024x768.jpg
 
 
Mural de totes les frases i textos que escriviren els alumnes de primària de l’escola
 
 
 
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es DSC_38871-1024x576.jpg
 
 
El CEIP Son Rullan, adscrit a les escoles feministes
 
 

CONTACONTES

Abans de les vacances de pasqua, alguns nins i nines de sisè van preparar alguns contes per tal de fomentar la coeducació en centre. Aquests, es van contar a tots els alumnes de l’escola.

Aquí teniu una mostra de les portades dels llibres llegits. A continuació, hi trobareu un vídeo anomenat «cambia El Cuento», basat en el conte de la caputxeta vermella.


També teniu a la vostra disposició un dels contes que van confeccionar els nins i nines de 6è.