ACTIVITAT D’EDUCACIÓ FÍSICA «PAS» (PRIMERS AUXILIS)

Creieu que únicament els adults han de saber primers auxilis? Des del CEIP Son Rullan estem convençuts que des de petits els nins i nines han d’estar preparats per a una situació d’urgència. Aquest coneixement podria canviar la seva reacció davant una emergència, tant d’ells com d’aguna altra persona.

És per això que la setmana passada els alumnes de 6è de primària de l’escola van realitzar un curs de primers auxilis, organitzat per na Cati Villalonga, mestra d’educació física de l’escola.

Durant aquesta jornada, a través d’una presentació Power Point, els nins i nines van aprendre a reaccionar en cas d’accident:

En primer lloc, hauran de demanar auxili. A continuació, cridaran a l’112 i seguiran les instruccions que els indiquin. Després, esperaran a que arribi una ambulància o qualsevol altre tipus d’ajuda externa.

A més, van aprendre de forma pràctica a actuar en cas de trobar una persona inconscient. En aquest cas, l’hauran de posar en posició lateral de seguretat. Si l’afectat presenta símptomes d’ofegament, iniciarem la maniobra de Heimlich.

Finalment van aprendre a realitzar una reanimació cardiopulmonar.

Us deixem unes fotografies d’aquestes jornades.