08-03-20

Com ja sabeu, aquest diumenge es celebra el dia Internacional de la dona treballadora. Per aquest motiu, alguns grups de l’escola han estat treballant aquesta setmana sobre aquest tema. 

Per començar, des de dimarts dia 3 de març hem començat i acabat el dia amb la cançó “Ya no” del grup Ender a l’edifici de primària. 

A infantil sóna la cançó “Depende de los 2”, que també és molt aferradissa i els agrada molt als petits!

Des de fa setmanes, voluntàriament, els nins de 6è han estat analitzant diferents cançons per detectar frases poc apropiades, que, moltes vegades sense saber, cantam i cantam una i una altra vegada. Cançons com “Tusa”, “Inocente”, “Callaita”, “China”, “Si tu novio te deja”… que deixen la dona en un lloc poc respectuós. També han treballat cançons que treballen l’efecte contrari com “No significa NO”.

També els alumnes de 6è al taller de castellà setmanal, han analitzat cançons que valoren la dona positivament i amb igualtat de gènere. Aqui us deixam alguns exemples: Mujer contra mujer, No controles, A quién le importa o Ella. 

També els alumnes de 4tA han fet un mural amb les seves reflexions i fins i tot s’han penjat el lema «We can do it» i han treballat el seu origen.

Després del pati, ens hem juntat tots els alumnes al pati i els hem regalat una polsera lila en senyal de lluita i respecte cap a la igualtat entre els homes i les dones.

Al CEIP SON RULLAN volem celebrar el dia Internacional de la dona treballadora i animar a totes les nines, al·lotes i dones a abandonar els tabús i estereotips que fomenten la desigualtat.

 La cultura és un vehicle per transmetre valors.