SANT ANTONI

La festa de Sant Antoni ens fa recordar el no tan llunyà passat agrícola de l’illa. Repleta de característics elements com són els dimonis, els foguerons o les Beneïdes, els seus sons i la seva gastronomia típica converteixen aquesta celebració en una de les més estimades pels mallorquins.

Al CEIP Son Rullan també vam gaudir d’aquesta festa divendres dia 19 de gener. Tots els nins i nines del nostre centre van degustar un típic pa amb sobrassada que els va fer agafar forces per a la festa que els esperava a partir de les 12 del migdia: Sant Antoni, acompanyat de 13 dimonis i 6 ximbombers, aparegueren al pati. Després, Sant Antoni va fer un discurs i donà el crit d’inici de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià. A partir d’aquí, Sant Antoni i els seus acompanyants van fer un ball i es va començar la cantada de glosses per part de cada curs al compàs de les ximbombes.

La festa finalitzà amb les corregudes dels dimonis que encalçaven els nins i nines de cada curs que volguessin participar-hi.

Hem de donar les gràcies a tots els nins i nines de 6è de primària que van fer d’aquest dia tan fred, una jornada molt divertida que tothom recordarà. Fins l’any que ve, Sant Antoni!!

Us deixem unes fotografies de la festa per tal que en tingueu un record.

Dimoni i Sant Antoni
Dimonis
Dimonis de 4t
Dimonis